• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Stenen dakopbouw

Wanneer je een dakopbouw wilt realiseren die één geheel vormt met je gemetselde woning, is een stenen dakopbouw vaak een goede optie. Op deze manier creëer je niet alleen een extra verdieping, maar blijft de uitstraling van de woning hetzelfde. Een gemetselde dakopbouw heeft een flink gewicht, maar brengt wel enkele voordelen met zich mee.

Tip: in het begin is er een licht kleurverschil mogelijk tussen de bestaande en nieuwe stenen. Dit verschil verdwijnt na verloop van tijd.

Kenmerken stenen dakopbouw

  • Sterk;
  • Brandveilig;
  • Onderhoudsarm;
  • Goed te isoleren;
  • Maatwerk.

Constructieberekening

De traditionele dakopbouw wordt gemaakt van steen. Een gemetselde dakopbouw heeft een zwaardere constructie dan een opbouw van hout of kunststof. Met behulp van een constructieberekening wordt er duidelijk hoeveel extra gewicht (de fundering van) de woning en fundering van de woning kan dragen. Aan de hand van deze berekening wordt dus bepaald of er met steen gewerkt kan worden.

Kosten stenen dakopbouw

De prijs van een gemetselde dakopbouw ligt wat hoger in vergelijking met een houten of kunststof opbouw. Een dakopbouw van steen heeft een langere bouwtermijn en is vrijwel altijd maatwerk. Om deze reden is het lastig om van tevoren de kosten vast te stellen. Voor meer informatie over een gemetselde dakopbouw vraag je gratis offertes aan.

Vergelijk stenen dakopbouw kosten

Aanvragen vergunning bij gemeente

In alle gevallen heb je een vergunning nodig wanneer je een dakopbouw op een plat dak laat plaatsen. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, kunnen je informeren en adviseren over de constructieberekening en regelgeving voor een stenen dakopbouw. Maar we hebben de informatie met betrekking tot vergunningen ook voor je op een rijtje gezet.

Vergelijk offertes voor een gemetselde dakopbouw

Het plaatsen van een stenen dakopbouw is een flinke verbouwing van je woning. Je wilt er dus zeker van zijn dat het werk naar behoren wordt uitgevoerd. De experts die bij ons zijn aangesloten, zijn vakkundig en beschikken over de nodige ervaring. Vul het aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende specialisten.

Vrijblijvende afspraak maken

Op basis van jouw aanvraag koppelen we je aan maximaal vijf geschikte specialisten die in jouw regio actief zijn. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op. Het is verstandig om een vrijblijvende afspraak te maken met deze bedrijven. Zo kun je alle mogelijkheden bespreken voordat je een keuze maakt.

Vind de beste deal

Je bepaalt namelijk zelf met welk bedrijf je in zee gaat. Dit doe je door de offertes naast elkaar te leggen en vergelijken op basis van prijs-kwaliteitverhouding. Vraag direct gratis en vrijblijvend offertes aan voor een stenen dakopbouw.