• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakopbouw met plat dak

Wanneer je een dakopbouw laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende dakconstructies. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een dakopbouw met een plat dak. Een opbouw met deze dakconstructie brengt enkele voordelen met zich mee.

Voordelen dakopbouw met plat dak

  • eenvoudige constructie;
  • lagere prijs dan andere dakconstructies;
  • goede afvoer;
  • mogelijkheid om dakterras te bouwen.

Goede afvoer

Voorheen liep je bij een plat dak het gevaar op lekkage. Tegenwoordig hebben technologische verbeteringen ervoor gezorgd dat een plat dak niet sneller lekkage vertoont dan schuine daken. Een goede waterafvoer draagt bij aan de waterdichtheid van het dak.

Dakterras

Een plat dak heeft als voordeel dat je ruimte hebt om een dakterras te bouwen. Wanneer je een terras op je opbouw wilt plaatsen, is er wel een stevige dakconstructie vereist. Ook moet je een toegang naar het dakterras creëren.

Drie typen platte daken

Er zijn drie verschillende platte daken te onderscheiden: een omgekeerd dak, een warm dak en een koud dak. Bij een omgekeerd dak wordt de isolatie boven de waterdichte laag geplaatst. Bij een warm dak is dit omgekeerd en dit is de meest gebruikte methode. Een koud dak heeft ook de isolatie onder de waterdichte laag, maar er zit een geventileerde luchtspouw tussen de twee lagen. Deze daksoort wordt echter niet meer gebruikt vanwege het gevaar op condensatieproblemen.

Vergelijk dakopbouw plat dak kosten

Kosten dakopbouw met plat dak

Het is lastig om prijzen te noemen van een dakopbouw met een plat dak. Om de kosten van een dakopbouw met plat dak te weten te komen, raden we je aan om gratis offertes aan te vragen.

Vergelijk dakopbouw-experts met elkaar

Wil je een dakopbouw met een plat dak laten plaatsen? Vul dan het aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende dakopbouw-specialisten. Op basis van jouw aanvraag koppelen we je namelijk aan maximaal vijf geschikte specialisten die actief zijn in jouw regio. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je hoeft daarna alleen nog de offertes naast elkaar te leggen. Op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding kies je voor de deal die het beste bij je past. Dat is slim vergelijken. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan voor een dakopbouw met een plat dak.