• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakopbouw met schuin dak

Wanneer je een dakopbouw laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende dakconstructies. Eén van de mogelijkheden is een schuin dak of puntdak. Deze dakconstructie omvat diverse daksoorten, die we hieronder uitleggen.

Zadeldak

zadeldak dakopbouwEen zadeldak is een dakconstructie bestaande uit twee dakvlakken of schilden. Deze dakvlakken komen samen in de nok.De hoek van de dakvlakken van een zadeldak kunnen erg verschillen. Er kan een scherpe hoek gemaakt worden, zodat het dak vrij steil omhoog loopt. De hellingshoek kan ook juist afgezwakt worden, waardoor het dak vlak omhoog loopt.

Wolfsdak

Een wolfsdak heeft ook twee dakvlakken die samenkomen in de nok. Het verschil met een gewoon zadeldak is het afgeknotte vlak aan de kopgevel.

Schilddak

Bij een schilddak heeft het dak geen twee, maar vier dakvlakken. Deze vier vlakken komen allemaal samen in één punt.

Lessenaarsdak

lessenaarsdak opbouwEen lessenaarsdak heeft ook een schuin dak, maar beschikt slechts over één dakvlak. De wanden van de dakopbouw zijn ongelijk qua hoogte, zodat het dak schuin op de zijwanden geplaatst kan worden.

Mansardedak

mansardedak dakopbouwEen mansardedak heeft, net als de andere schuine daken, dakvlakken. Deze dakvlakken zijn echter ‘gebroken’; ze lopen in een knik naar beneden. Deze knik kan steil of zwak zijn. De dakvlakken kunnen hierdoor langzaam afzwakken of juist steil naar beneden lopen.

Doorgeschoten kap

doorgeschoten dakopbouwBij een doorgeschoten kap is het dakvlak aan de ene zijde hoger en langer dan het dakvlak aan de andere zijde. Het doorgeschoten dakvlak kan één verdieping beslaan, maar ook twee etages overkappen.

Bol of hol gebogen dak

Een bol gebogen dak of hol gebogen dak beschikt over een rond dakvlak. Dit dakvlak kan bol gebogen of juist hol gebogen zijn.

Vergelijk dakopbouw met schuin dak kosten

Vraag gratis offertes aan

Wil je een dakopbouw met een schuin dak laten plaatsen? Vul dan het aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende specialisten. Wanneer je al weet wat voor puntdak of schuin dak je wilt kiezen, dan kun je dat aangeven op het aanvraagformulier. Weet je nog niet precies wat je wilt? De specialisten die bij ons zijn aangesloten, informeren je graag over alle mogelijkheden.

Vergelijk specialisten

Op basis van jouw aanvraag word je gekoppeld aan maximaal vijf geschikte specialisten die in jouw regio actief zijn. Zij nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je hoeft daarna alleen nog de verschillende offertes naast elkaar te leggen. En je kiest zelf welke deal het beste bij je past. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan voor een dakopbouw met een schuin dak.