• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakopbouw op jaren 30 woning

Woon je in een prachtige jaren 30 woning, maar ben je op zoek naar meer woonruimte? Het is door gebrek aan ruimte niet altijd mogelijk om een uitbouw te plaatsen. Een dakopbouw is in veel gevallen wel mogelijk, maar je moet je hoe dan ook aan bepaalde regels houden. Het is bijvoorbeeld bijna nooit toegestaan om zonder vergunning het uiterlijk van oude woningen te veranderen. Je past dan namelijk het straatbeeld aan en hiervoor moet de gemeente toestemming geven.

Uitbouw of een dakopbouw?

Wanneer je meer ruimte wilt creëren in je woning heb je de keuze uit het plaatsen van een uitbouw of een opbouw. Een uitbouw kun je op verschillende manieren realiseren, maar je verkleint hierdoor wel je tuin. Bij een dakopbouw heb je dit probleem niet. Door een dakopbouw op je jaren 30 woning te bouwen, realiseer je wel tot een derde meer woonoppervlakte.

Mogelijkheden dakopbouw op jaren 30 huis

Wanneer jouw huis een schuin dak heeft, kun je gaan voor een eenzijdige nokverhoging of dubbele nokverhoging. Bij een plat dak is een dakopbouw een mogelijkheid. Met deze dakopbouw kun je een extra etage creëren. Of een kleinere dakopbouw plaatsen en ruimte laten voor een dakterras.

Vergelijk prijzen dakopbouw jaren 30 woning

Vergunning aanvragen

Het plaatsen van een dakopbouw brengt een aantal regels met zich mee. Je kunt niet zomaar een opbouw plaatsen. Ten eerste heb je een vergunning nodig, omdat je een extra verdieping plaatst. Daarnaast moet je bepaalde richtlijnen volgen wanneer je het straatbeeld gaat veranderen. We hebben meer informatie over vergunningen en richtlijnen op een rijtje gezet.

Vergelijk dakopbouw-experts in de regio

Het plaatsen van een dakopbouw op je jaren 30 woning is een flinke investering. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, zijn ervaren en deskundig. Zo weet je zeker dat de opdracht in goede handen is. Vul het aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende specialisten.

Vrijblijvend afspraak maken

Op basis van jouw aanvraag koppelen we je aan maximaal vijf geschikte specialisten die in jouw regio actief zijn. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je hoeft daarna alleen nog de offertes met elkaar te vergelijken. En je kiest zelf voor de deal die het beste bij je past. Dat is slim vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor een dakopbouw op een jaren dertig woning.