• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakopbouw nieuwbouwwoning

Heb je een nieuwe woning aangeschaft, maar wil je graag nog wat meer ruimte realiseren? Het is niet ongebruikelijk om een nieuwe woning te verbouwen en naar eigen wens in te richten. Je kunt gaan voor een uitbouw, maar ook een dakopbouw behoort tot de mogelijkheden. Wat de beste optie is, hangt af van de soort nieuwbouwwoning.

Waarom een nieuwbouwwoning vergroten?

Stel: je hebt een woning gevonden die aan al je wensen voldoet, maar net wat te weinig ruimte heeft. Dan kun je verder zoeken naar een grotere woning, of je droomhuis nog wat beter maken. Door een dakopbouw op een nieuwbouwwoning te plaatsen, creëer je een extra etage. Deze etage kun je vervolgens naar eigen wens inrichten. Door de dakopbouw te plaatsen voordat je in het huis gaat wonen, heb je ook zelf geen overlast.

Vergelijk kosten dakopbouw nieuwbouwwoning

Mogelijkheden nieuwbouwwoning met dakopbouw

Je kunt op verschillende manieren een dakopbouw op een nieuwbouwwoning realiseren. Een opbouw op een plat dak kan de gehele oppervlakte beslaan, of van een andere afmeting zijn. Je kunt er ook voor kiezen om ruimte te laten voor een dakterras of balkon. Qua materialen heb je de keuze uit hout, kunststof, zink of steen. Je kunt hier gaan voor een passend materiaal bij de rest van de woning of juist een contrasterend effect creëren.

Vergunning nodig?

Voorheen had je altijd een vergunning nodig wanneer je jouw nieuwbouwwoning wilde vergroten. Tegenwoordig is het mogelijk om vergunningvrij uit te bouwen aan je woning. Voor een dakopbouw op een nieuwbouwwoning gelden weer andere regels, omdat je een nieuwe etage realiseert. Om een dakopbouw te plaatsen, is er wel altijd een omgevingsvergunning vereist. We hebben alle informatie met betrekking tot vergunningen en regelgeving voor je op een rijtje gezet.

Vergelijk dakopbouw-experts met elkaar

Wil je een dakopbouw laten plaatsen op een nieuwbouwwoning? De specialisten die bij ons zijn aangesloten, voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Vul het aanvraagformulier in en kom in contact met de verschillende experts. Op basis van jouw aanvraag word je namelijk gekoppeld aan maximaal vijf geschikte specialisten die in jouw regio actief zijn.

Vind de beste deal

Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op. Je vergelijkt zelf de offertes met elkaar en kiest voor de deal die het beste bij je past. Dat is slim vergelijken. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan voor een dakopbouw op een nieuwbouwwoning.