• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakopbouw op een rijtjeswoning

Een rijtjeshuis zien we veelvuldig terug in het Nederlandse straatbeeld. Wanneer je meer ruimte wilt creëren in je rijtjeswoning is het een goede optie om de hoogte in te gaan. Vaak heb je namelijk weinig ruimte om een uitbouw te plaatsen. Met een dakopbouw op een rijtjeshuis creëer je in één klap een extra etage.

Mogelijkheden dakopbouw tussenwoning

In veel gevallen wordt er op een rijtjeshuis een standaard dakopbouw geplaatst. Er is soms wel maatwerk mogelijk, maar door de beperkte ruimte wordt een opbouw vaker standaard uitgevoerd. Wat voor soort dakopbouw je plaatst, is afhankelijk van het soort dak op je huidige woning. Heeft de woning een schuin dak? Kies dan voor een dakkapel, eenzijdige nokverhoging of dubbele nokverhoging. Bij een plat dak laat je een dakopbouw plaatsen, eventueel inclusief dakterras.

Samen met de buren

Het is niet ongebruikelijk dat er in een woonblok op meerdere woningen tegelijkertijd een dakopbouw wordt geplaatst. Hoe meer woningen de dakopbouw laten plaatsen, hoe lager de kosten per woning worden. Je kunt de kosten van het ontwerp en de vergunningsaanvraag dan namelijk delen met je buren.

Vergunning nodig?

Het plaatsen van een dakopbouw kan niet uitgevoerd worden zonder vergunning. Of je een vergunning krijgt voor de opbouw is van meerdere factoren afhankelijk. In een rijtjeswoning zijn de woningen in de omgeving erg belangrijk. De opbouw mag namelijk niet ten koste gaan van de privacy van de buren of het straatbeeld te veel veranderen.

Vergelijk prijzen dakopbouw rijtjeshuis

Vergelijk dakopbouw-experts

Wil je een dakopbouw laten plaatsen op een tussenwoning? Dan ben je bij DakopbouwKosten.nl aan het goede adres. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Vul het aanvraagformulier in en kom in contact met de verschillende specialisten.

Match met specialisten

Op basis van jouw aanvraag koppelen we je aan maximaal vijf geschikte specialisten die actief zijn in jouw regio. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je legt vervolgens de offertes naast elkaar. Nadat je ze met elkaar hebt vergeleken, kies je zelf voor de deal die het beste bij je past. Dat is slim vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor een dakopbouw op een rijtjeshuis.