• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakopbouw op plat dak

Met een dakopbouw op een plat dak creëer je een extra verdieping op je woning. Het is mogelijk om de woning in zijn geheel een verdieping te verhogen, maar een dakopbouw op een deel van het dak behoort ook tot de mogelijkheden.

Waarom dakopbouw op plat dak?

Een dakopbouw op een plat dak brengt enkele voordelen met zich mee. Je krijgt een nieuwe etage en hierdoor veel meer ruimte in de woning. Een ander voordeel is dat de waarde van je huis stijgt. Het kopen van een dakopbouw is mogelijk in diverse afmetingen en met behulp van verschillende materialen. Je kunt een opbouw plaatsen in de gehele lengte en breedte van de woning, of op een gedeelte van het dak een extra woonlaag realiseren.

Verschil dakopbouw en nokverhoging

Een opbouw op een plat dak wordt een dakopbouw genoemd. Maar een opbouw op een schuin dak heet een nokverhoging. Een nokverhoging is niet mogelijk op een plat dak, omdat deze dakconstructie geen nok heeft. Wanneer een nokverhoging aan beide kanten van een schuin dak geplaatst wordt, kan er echter ook gesproken worden over een dakopbouw.

Ontvang prijsopgave dakopbouw plat dak

Kosten dakopbouw op plat dak

De prijs van een dakopbouw op een plat dak is afhankelijk van enkele factoren. Zo spelen de materiaalkeuze en afmetingen van de opbouw een belangrijke rol. Maar ook de afwerking van de opbouw is van invloed: ga je voor een casco opbouw of voor een volledige afwerking? We hebben een schatting van de kosten voor je op een rij gezet. Weet je al zeker dat je een dakopbouw laat plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend dakopbouw-offertes aan voor een exact kostenplaatje.

Vergunning nodig

Bij een opbouw op een plat dak is een omgevingsvergunning noodzakelijk. We hebben alle informatie met betrekking tot vergunning en al dan niet vergunningvrij bouwen op een rijtje gezet. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, helpen je ook graag met de omgevingsvergunning.

Vergelijk dakopbouw-specialisten

Je kunt een dakopbouw op een plat dak geheel naar je eigen wensen laten plaatsen. De specialisten die bij ons zijn aangesloten, zijn geselecteerd op basis van strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat de dakopbouw in goede handen is. Vul het aanvraagformulier in en kom in contact met geschikte dakopbouw-specialisten.

Vergelijk specialisten

Op basis van jouw aanvraag koppelen we je namelijk aan maximaal vijf geschikte specialisten die bij jou in de regio actief zijn. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je legt vervolgens de verschillende offertes van de specialisten naast elkaar. En je vergelijkt ze op basis van prijs-kwaliteitverhouding. Op deze manier kies je zelf voor de deal die het beste bij je past. Dat is slim vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend dakopbouw-offertes aan.