• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Verschil tussen dakopbouw, dakkapel en nokverhoging

Dakopbouw verschil dakkapel nokverhogingJe kunt op verschillende manieren meer ruimte creëren in je woning. Het is mogelijk om uit te bouwen op de bovenste verdieping van je woning. Je hebt hier de keuze uit verschillende opties: een dakkapel, nokverhoging of dakopbouw. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze soorten opbouw? En wat is het verschil met betrekking tot de vergunningaanvraag?

Verschil dakopbouw en dakkapel

Een groot verschil tussen een dakopbouw en een dakkapel is het soort dak waarop de opbouw geplaatst wordt. Een dakopbouw wordt op een plat dak geplaatst, terwijl een dakkapel in een schuin dak gemonteerd wordt. Een dakkapel vergroot daarnaast de bestaande ruimte van een kamer of etage. Een dakopbouw creëert een geheel nieuwe verdieping.

Verschil dakopbouw en nokverhoging

Een opbouw op een plat dak wordt een dakopbouw genoemd. Een opbouw op een schuin dak heet een nokverhoging. Op een plat dak kan geen nokverhoging geplaatst worden, aangezien deze dakconstructie geen nok heeft. Er zijn enkele soorten nokverhoging. Zo is het mogelijk om een nokverhoging aan één zijde of aan twee zijdes van de nok te plaatsen. Een dubbele nokverhoging wordt ook wel een dakopbouw genoemd.

Vergelijk prijzen dakopbouw plaatsen

Vergunningen aanvragen

Om een nokverhoging of dakopbouw te plaatsen, heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Bij dakkapellen is het soms mogelijk om vergunningvrij te bouwen. We hebben ook de regels met betrekking tot het al dan niet vergunningvrij bouwen van dakkapellen voor je op een rijtje gezet.

Klantenbeoordelingen